Κατηγορίες
Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών Αφίσες - Υλικά Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Αφίσα & κάλεσμα στην Γενική Συνέλευση του ΣΜΤ, Κυριακή 5 Μαρτίου, 12:00, Πάντειο

Η συνέλευση του Σωματείοι Μισθωτών Τεχνικών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Mάρτη, στις 12.00 μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα 108, «γυάλινο» κτήριο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού & Φραγκούδη).

Συζητάμε για:

✔️Απολύσεις στην Green Properties

✔️8η Μάρτη

✔️Ενημέρωση και σχεδιασμός για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν είναι μόνο μία ασύλληπτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες που έγινε σε μία χώρα στην οποία πανάκριβα συστήματα παρακολουθούν για λόγους ‘εθνικής ασφάλειας’ χιλιάδες ανθρώπους, την ίδια στιγμή που δεν παρακολουθεί κανένα σύστημα αν δύο συρμοί κινούνται στις ίδιες ράγες με κατεύθυνση ο ένας απέναντι στον άλλο, στον κύριο άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Είναι και ένα προμελετημένο έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που απαξίωσαν με την απομάκρυνση του προσωπικού και  ξεπούλησαν έναντι πινακίου φακής την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Προτάσσοντας τα κέρδη απέναντι στην ασφάλεια, την εκχώρησαν στα χέρια του κεφαλαίου (στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group), που εκμεταλλεύτηκε ένα δημόσιο αγαθό – τις μεταφορές – χωρίς όρους και όρια.

Στον κλάδο μας, η απαράδεκτη απόφαση της εταιρείας Green Properties να απολύσει 11 εργαζόμενες και εργαζόμενους την Δευτέρα 30 Γενάρη, ύστερα από το συλλογικό αίτημα 25 περίπου εργαζόμενων για συζήτηση με τη διοίκηση της εταιρείας για το θέμα του μισθού και των εργασιακών συνθηκών, έχει ξεσηκώσει μια σειρά κινητοποιήσεων στα γραφεία της εταιρείας τον τελευταίο μήνα. Δεκάδες σωματεία, συλλογικότητες γειτονιάς και μαζικοί φορείς έχουν καταγγείλει την -πρωτοφανή για τον κλάδο μελέτης και κατασκευής- πρακτική των ομαδικών εκδικητικών απολύσεων και ζητάνε την ανάκλησή τους.

 Το ΣΜΤ έχει διοργανώσει αλλεπάλληλες μαζικές παρεμβάσεις στα γραφεία της εταιρείας, πορείες στους γύρω δρόμους προς ενημέρωση του λαού της Καλλιθέας (όπου εδρεύει η εταιρεία) και δύο στάσεις εργασίας. Μάλιστα την Πέμπτη 16/02 εκτός από στάση εργασίας του ΣΜΤ προκηρύχθηκε και απεργία από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στα εργοτάξια της Green Properties που οδήγησε σε μεγάλη συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Κινητοποιήσεις έχουνε πραγματοποιηθεί και στα γραφεία της Green Properties σε Ηράκλειο & Χανιά.

Η ενέργεια αυτή της Green Properties δεν αφορά μόνο τους απολυμένους και τις απολυμένες ή μόνο τη συγκεκριμένη εταιρεία. Αντίθετα, στρέφεται εναντίον όλων μας γιατί προϊδεάζει για την στάση της εργοδοσίας σε ολόκληρο τον κλάδο στη νέα περίοδο που διανύουμε. Μετά από 2 χρόνια μείωσης του εργατικού εισοδήματος λόγω πληθωρισμού, ο κόσμος της δουλειάς δε θα παραμείνει άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. Η μάχη για καλύτερες αποδοχές, όπως και για συνθήκες εργασίας, περνάει μέσα από τους συλλογικούς αγώνες και μόνο έτσι κατακτιέται για τους συναδέλφους μας και για το μέλλον.

Οι συνάδελφοι στη Green Properties έδειξαν τον δρόμο συζητώντας συλλογικά και καταθέτοντας τα αιτήματά τους για αυξήσεις μισθών στη βάση της πρότασης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, 14 μισθούς με κατάργηση του καθεστώτος των μηνιαίων ανανεωμένων ατομικών συμβάσεων με μπλοκάκι, έγκαιρη πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, τήρηση των αδειών και του ωραρίου με ανθρώπινες συνθήκες διαλείμματος και υγιεινής ενάντια στην εντατικοποίηση.

Να ανακληθούν οι απολύσεις στη Green Properties!

Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει!

Ως Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών έχουμε θέσει ως την πρώτη μας προτεραιότητα για την περίοδο τη διεκδίκηση μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξασφαλίζει ότι τα αιτήματα όπως αυτά που καταθέσανε οι συνάδελφοι στην εργοδοσία θα ισχύουν σε κάθε εταιρεία

Αναδεικνύεται έτσι και μέσα από τη μάχη, ότι μόνο η ΣΣΕ και ένα ισχυρό σωματείο που θα την υπερασπίζεται, εξασφαλίζουν τα δικαιώματά μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς να περιμένουμε τα όποια εκλογικά αποτελέσματα για να κρίνουμε μετά ποια θα είναι η ‘νέα’ κατάσταση. Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως από τα κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση δεν υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές για το κόστος ζωής και ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει, την ενεργειακή κρίση, την στεγαστική κρίση, τον πληθωρισμό. Η πλήρης σύμπνοια αποκαλύπτει και τη φύση της επίθεσης που βιώνουμε, που στόχος έχει να συμπιέσει τα εργατικά στρώματα προς τα κάτω και να ανοίξει το δρόμο για επενδύσεις που χρειάζονται πιο φθηνά εργατικά χέρια.

Η συνέλευση γίνεται λίγες μέρες πριν από την 8η Μάρτη, που πλέον στην χώρα μας έχει γίνει σημαντικός κόμβος για το φεμινιστικό κίνημα. Η πάλη για τα δικαιώματα των γυναικών αφορά πρωτίστως τον κόσμο της εργασίας, κατ’ επέκταση, το εργατικό κίνημα πρέπει να αγκαλιάσει αυτή τη μέρα μετατρέποντάς τη σε απεργιακό κόμβο. Στη χώρα μας το φαινόμενο των γυναικοκτονιών απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επικαιρότητα, ενώ σίγουρα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνο μιας κοινωνίας άνισης και καταπιεστικής.

Οι ρυθμίσεις του νόμου Χατζηδάκη αφήνουν εκτεθειμένες τις καταγγέλουσες τέτοιων συμπεριφορών. Μόνο ως Σωματείο μπορούμε από τη μεριά μας να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να καταγγέλλουμε σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας χωρίς να φοβόμαστε το ενδεχόμενο απόλυσης και να παλέψουμε για συνολικά νέους όρους στις εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και Στάση Εργασίας την 8η Μάρτη

Στις 13:00 Κλαυθμώνος, απεργιακή κινητοποίηση

Στις 18:30 συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Όλες/οι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών την Κυριακή 5η Μαρτίου Στις 12:00 στην Πάντειο!