Κατηγορίες
Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: απεργία στις 14 Νοέμβρη

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα 10.30πμ πλ. Κάνιγγος μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων.  Θα ακολουθήσει πορεία στον ΣΤΕΑΤ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΑΞΕΩΝ)

όλη η ανακοίνωση του ΣΜΤ εδώ
Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο της μελέτης – κατασκευής με τη σημαία των αναγκών μας!

  • Μπορούμε να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς για αναπλήρωση των απωλειών, προσλήψεις με σταθερές εργασιακές σχέσεις, βάζοντας ρότα προς την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Μπορούμε να επιβάλλουμε ενιαίους όρους για τις αμοιβές μας με την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου και την κλιμάκωση της πάλης για την εφαρμογή της.
  • Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εργοδοτική τρομοκρατία έναντι όποιου αντιστέκεται στην επίθεση στο χώρο δουλειάς του και διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Οι αγώνες στα δικά μας χέρια κόντρα σε εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό
Καταγγέλλουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αντί να κηρύξει απεργία στις 14/11 μαζί με εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκηρύσσει απεργία στις 28/11 καλώντας μάλιστα να συμμετέχουν και τις δυνάμεις της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ». Πρόκειται για μία κίνηση διασπαστική που αποσκοπεί στην υπονόμευση των εργατικών διεκδικήσεων και των αγώνων.

Στις 14 Νοέμβρη απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας με πραγματικές αυξήσεις. Διεκδικούμε πρώτο μισθό (μεικτά) για τους μηχανικούς και τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων με πτυχίο σχολής πενταετούς φοίτησης 1500€, για τους απόφοιτους σχολής τετραετούς φοίτησης 1380€, για τους απόφοιτους ΙΕΚ και μέσης εκπαίδευσης 1245 €. Συντονιζόμαστε με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων για την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ στα εργοτάξια.

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ!

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Άμεση μείωση των εισφορών. Καμία είσπραξη αναδρομικών οφειλών. Όχι στην ανταποδοτικότητα. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, φόρος 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

  • Κατάργηση του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου για την εμπορευματοποίηση της γης και των δασικών εκτάσεων, του νερού, των φυσικών πόρων. Απόσυρση των Χωροταξικών Σχεδίων που υποτάσσουν τη χρήση γης στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ύδρευση, μεταφορές). Πάλη ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου δημόσιων/ιδιωτικών έργων και μελετών που επιταχύνουν τη συγκέντρωση μελετών και έργων στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

  • Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, το ακαδημαϊκό δίπλωμα μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς των σπουδών σε κύκλους και των ιδρυμάτων σε κατηγορίες. Καμιά μετατόπιση της «τεχνικής ευθύνης» από το κράτος και την εργοδοσία στον εργαζόμενο.

  • Ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (μισθό, ΔΠΥ), με προσανατολισμό στον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης. Κατάργηση των ιδιωτικών ΕΞ.Υ.Π.Π. και δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφάλειας και Ιατρών Εργασίας, ενταγμένου στο αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Να πληρώσει το κεφάλαιο για τον επαγγελματικό κίνδυνο. Διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ.

  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας. Άδεια κυήσεως, τοκετού, γαλουχίας και φροντίδας των νεογέννητων, με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (μισθό, ΔΠΥ).