Κατηγορίες
Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών Αφίσες - Υλικά

Γενική Συνέλευση ΣΜΤ την Κυριακή 5 Νοέμβρη & Κλαδική Απεργία στις 8 Νοέμβρη

Στις 8 Νοέμβρη Απεργούμε! Συγκέντρωση στην Αθήνα, 10:30 π.μ. | Πλατεία Κάνιγγος

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών | Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023 | 12:00 | Αίθουσα Studio New Star Art Cinema (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής). Συζητάμε για τις εξελίξεις στον κλάδο, τον αγώνα για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ενάντια στα αλλεπάλληλα κύματα ακριβείας και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο του Ισραήλ και των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ -ΕΕ στην Παλαιστίνη.

Ο αγώνας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Κλάδο Μελέτης – Κατασκευής συνεχίζεται παρά τα «κωλύματα» που επικαλούνται οι εργοδοτικές ενώσεις για να αποφεύγουν τη διαπραγμάτευση με το Σωματείο. Κλιμακώνουμε με την Κλαδική Απεργία και διεκδικούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις οι οποίες να καλύπτουν τον πληθωρισμό και να ενσωματώνουν το κεκτημένο επίδομα (15%) για χρήση υπολογιστή, με κατοχύρωση κατώτατου μισθού βάσει της προϋπηρεσίας (τριετίες) που ξεκινάει για τυπικά μισθωτούς με πρόσληψη ή ΔΠΥ από:

1295 € καθαρά για τους απόφοιτους Πολυτεχνικών και άλλων σχολών 5ετούς φοίτησης

1205 € καθαρά για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών 4ετούς φοίτησης

1090 € για τους απόφοιτους ΙΕΚ και άλλων τεχνικών σχολών

Απαιτούμε στο τέλος κάθε εξαμήνου αναπροσαρμογή των κλιμακίων βασικών μισθών με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες απ’ τον πληθωρισμό.

5νθήμερο – 7ωρο – 35ωρο, κατοχύρωση ωραρίων, αδειών, επιδομάτων μεταπτυχιακών σπουδών, ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, προστασία της μητρότητας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τους μισθούς-ψίχουλα της αγοράς και τα τυράκια κυβέρνησης και εργοδοσίας, τη στιγμή που απολαμβάνουμε όλο και λιγότερα για να τροφοδοτούμε τα κέρδη τους, ενώ με την εργασία μας παράγουμε όλο και περισσότερα. Καλούμε τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τώρα!