Κατηγορίες
Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών Αφίσες - Υλικά Εκλογές

Οργανωνόμαστε και ισχυροποιούμε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών!

Οργανωνόμαστε και ισχυροποιούμε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών!

(Μηχανικών, Τεχνολόγων, Γεωλόγων, Σχεδιαστών, Τεχνικών)

Συμμετέχουμε στις εκλογές του Σωματείου:

Κυριακή 28, Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021 (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Μοναστηράκι-Θησείο)

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Εδώ και ενάμιση χρόνο ζούμε την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, με την πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου τομέα Υγείας, την πριμοδότηση από την κυβέρνηση της ΝΔ της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε βάρος των δημόσιων αγαθών, την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών.


Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την πανδημία δρομολόγησε, πλήθος αντεργατικών νόμων με στόχο την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Ειδικά με τον νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, η κυβέρνηση επιχειρεί καίρια πλήγματα στις ζωές μας, θεσμική κατάργηση του 8ωρου, νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας, απόπειρα αφαίρεσης της δυνατότητάς να αγωνιζόμαστε μέσα από τα σωματεία.

Στον κλάδο μας βιώσαμε πολύ σκληρά πως μετριέται η «ανάκαμψη» των κερδών. Την ώρα που η κατασκευαστική και μελετητική δραστηριότητα ανεβαίνει και ενώ εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πάνε στο κατασκευαστικό κεφάλαιο, εμείς βλέπουμε τους μισθούς μας καθηλωμένους. Το εισόδημα μας εξαντλείται γρήγορα αφού όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα. Στους χώρους εργασίας αποτελούν τον κανόνα οι εντατικοποιημένοι ρυθμοί, οι απλήρωτες υπερωρίες και το ξεχείλωμα του ωραρίου, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά των σεξιστικών διακρίσεων σε συναδέλφισσες. Η αμοιβή με το μπλοκάκι δίνει τη δυνατότητα στα αφεντικά να μας αντιμετωπίζουν ως «συνεργάτες» με μηδενικά δικαιώματα.

Είμαστε εργαζόμενοι/ες όχι συνεργάτες

Αυξήσεις στους μισθούς μας – Χρόνος για ζωή και δικαιώματα

Όχι για τα κέρδη της εργοδοσίας


Από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε ότι η περίοδος της πανδημίας δεν προσφέρεται για «συμφιλίωση» με την εργοδοσία και για παύση των κοινωνικών αγώνων, αλλά αντιθέτως αποτελεί περίοδο όξυνσης της εκμετάλλευσης και της ληστείας στις τσέπες μας και στον πλούτο που παράγουμε. Το τελευταίο διάστημα το Σωματείο πραγματοποίησε πολλές κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση των συναδέλφων. Βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων σε μια σειρά από εταιρείες, ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, σε καλούμε να συμμετέχεις ενεργά στην συλλογική ζωή του Σωματείου και να στηρίξεις την Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών.

  • Βασική μας στόχευση είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία αποτελεί ασπίδα προστασίας, κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας (είτε έχουμε κανονική πρόσληψη είτε αμειβόμαστε με μπλοκάκι) και τους όρους εργασίας (μισθός, ωράριο, ασφάλιση, κανονικές προσλήψεις, επιδόματα, προστασία της μητρότητας κλπ). Η «ακρίβεια» που ροκανίζει το μισθό και τα κέρδη των αφεντικών κάνουν ακόμα πια επιτακτικό τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς. Με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας μπορούμε με καλύτερους όρους να αντιπαλέψουμε τη διαρκή επίθεση των εργοδοτών, που θέλουν να καθορίζουν με ατομικούς όρους την εργασία και τη ζωή μας.
  • Η απάντηση που προτείνουμε είναι ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη! Γιατί η επίθεση απέναντι σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους και πρέπει να απαντάμε όλοι μαζί. Μέσα από το σωματείο διεκδικούμε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, αντιμαχόμαστε οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή στους όρους εργασίας, στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. Για αυτό θέλουμε ένα σωματείο μαζικό διεκδικητικό δίπλα σε κάθε συνάδελφο που δοκιμάζεται, απέναντι σε κάθε εργοδότη που αυθαιρετεί, ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που νομοθετεί τον αφανισμό των δικαιωμάτων μας!
  • Παλεύουμε για την κατάργηση του Ν. Χατζηδάκη. Για την απειθαρχία και την προώθηση των διαδικασιών του κινήματος ενάντια σε όλες τις αντεργατικές διατάξεις. Για μείωση του χρόνου εργασίας. Μετατροπή όλων των μορφών ελαστικής εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, «μπλοκάκι» κ.α.) σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για να μπορούμε αγωνιζόμαστε ελεύθερα μέσα από σωματεία μας.

Στην εποχή της «ατομικής ευθύνης» απαντάμε με συλλογικούς αγώνες!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Να επιλέξουμε τον δρόμο του διαρκή και αποφασιστικού αγώνα. Για ένα εργατικό κίνημα, χωρίς παζάρια με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που δεν θα συμβιβάζεται με τον ξεπουλημένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, που θα δημιουργεί γεγονότα, θα κάνει κινητοποιήσεις, θα διεκδικεί. Για να έχουμε νίκες, ανατροπές αντιλαϊκών νόμων, κατακτήσεις.

Δεν είμαστε μόνοι και μόνες, δεν είναι αδύνατο. 

Η νίκη των διανομέων στην e-FOOD και των εργαζόμενων της COSCO δείχνουν πως ο δρόμος του αποφασιστικού αγώνα οδηγεί στη νίκη.

Οργανώσου και ισχυροποίησε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών!

Στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, στηρίζουμε:

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

site: aptechnikon.gr | fb: facebook.com/ap.texnikwn | arprotovtec@gmail.com | τηλ: 6945923660, 6970132173

***Η εγγραφή στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών γίνεται συμπληρώνοντας την αίτηση που υπάρχει στο site του (somt.gr) και αποστέλλοντας τη στο e-mail του σωματείου (somtechnik@gmail.com)

**** Μέλη του σωματείου μπορεί να γίνουν εργαζόμενες/οι μηχανικοί, γεωλόγοι, τεχνικοί, σχεδιαστές, γεωτεχνικοί,  είτε είναι μισθωτοί είτε είναι αμειβόμενοι με μπλοκάκι.